«Κάσος: η Ελλάδα αποδέχθηκε απίσχναση της Υφαλοκρηπίδας των νησιών από την Τουρκία, δεχόμενη η ίδια καταπάτηση του ΔΔΘ επί του οποίου ανακήρυξε ΑΟΖ με Αίγυπτο!»

Το σκηνικό προσβολής της Ελληνο-Αιγυπτιακής Οριοθετημένης ΑΟΖ, με τα τουρκικά πολεμικά πλοία να ελέγχουν ιταλικό ερευνητικό σκάφος, στην Κάσο.

Καλεσμένος χθες βράδυ, Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, στο Ανατρεπτικό Δελτίο του Alert TV, επεσήμανα τα εθνικώς επιζήμια απότοκα της απόσυρσης της Ελλάδος από τα κεκτημένα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, στην Κάσο και την Κάρπαθο, και την εκούσια εγκατάλειψη των όσων απορρέουν από την ανακηρυγμένη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με την Αίγυπτο.

ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ Δελτίο, 25 Ιουλίου 2024

Η παρέμβασή μου συνοψίζεται στις ακόλουθες θέσεις:

1. Στον τόπο όπου ο αιώνιος Ίκαρος Ήρως Κωνσταντίνος Ηλιάκης δολοφονήθηκε, ο Καρπάθιος Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης εμπαίζει τον ελληνικό λαό με ψεύδη.

2. Η Άγκυρα επέβαλε επί του πεδίου και de facto την πάγια θέση της ότι τα ελληνικά νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, «εξαφάνισε» δηλαδή ελληνικό έδαφος, και η Αθήνα το κατάπιε. Το σημείο αυτό συνιστά συμπεριφορά κράτους με πολιτική ηγεσία που διαπράττει εθνική προδοσία.

3. Η Τουρκία παγίδευσε την Ελλάδα στο να φανεί ανακόλουθη έναντι του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας (Montego Bay 1982), και την καπέλωσε εμφανιζόμενη ως ο κατεξοχήν υπέρμαχος της νομιμότητας με το Τουρκολιβυκο Μνημόνιο έναντι της οριοθετημένης και διακηρυχθείσης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου!

4. Η σιωπή των ενδιαφερομένων τρίτων μερών και τα ήξεις αφήξεις της Αθήνας γεννούν υπόνοιες περί τα χείρω.

5. Το σκηνικό της Κάσου σε συνδυασμό με τη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για «τολμηρές λύσεις» στο Κυπριακό προοιωνίζει λύση πακέτο στα Ελληνοτουρκικα 🇨🇾🇬🇷🇹🇷 με περίτεχνες «Πρέσπες Αιγαίου».

6. Η Αθήνα πιστοποίησε τη δορυφοροποίηση της Ελλάδος στην Άγκυρα και την υποταγή της στο νεοθωμανικό Στρατηγικό Βάθος της Τουρκίας.

7. Για τον Έλληνα Πρωθυπουργό οι Τούρκοι είναι μάλλον περισσότερο φίλοι παρά ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

8. Αποδείχθηκε περίτρανα αυτό που επισημάναμε ευθύς αμέσως πέρυσι, ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης τοποθετήθηκε Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος σε εντεταλμένη υπηρεσία.

9. Η Ελλάδα κρεμάστηκε στο σκοινί των 6 ναυτικών μιλίων Εθνικών Χωρικών Υδάτων που δυστυχώς η ίδια η ελληνική κυβέρνηση ετοίμασε.

Πηγή: Δημοσιεύθηκε στο olympia.gr, 26/7/2024

Leave a Reply

Discover more from Panagiotis G. Pavlos

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading